Informasjon om Nortrip

Hvordan virker det

Hvordan virker det?

Medlemskap

For å få tilgang til Nortrip-guiden, må du ha et aktivt medlemskap.

I korte trekk

Som Nortrip-medlem kan du parkere bobilen og campingvogna inntil 24 timer helt gratis hos alle Nortrip-verter. Det er en forutsetning at du kan fremvise et gyldig Nortrip-medlemvsbevis ved ankomst. Nortrip-vertene har stilt 1-3 parkeringsplasser til disposisjon for Nortrip-medlemmer, og det er ingen garanti for at det er ledige plasser ved ankomst. Mange verter ønsker imidlertid å bli kontaktet på forhånd, og da vil du kunne få en pekepinn på om der er ledige parkeringsplasser når du kommer frem.

Spørsmål og svar

Er det et sommer-konsept?

Mange av vertene har åpne året rundt og kan ta imot besøkende året rundt. Konseptet vil derfor være til stor glede for reisende som ønsker å oppleve Norge også utenom høysesongene.

Er det kjøpetvang for hos Nortrip-vertene?

Nei, du er ikke forpliktet til å kjøpe noen ting. Det ligger nok likevel en forventning i luften om at dere kjøper noen av produktene eller tjenestene som tilbys. Vi vet at vertene våre er engasjerte og hadde satt stor pris på dette. Men det er selvfølgelig helt opp til dere!

Kan man booke parkering?

Det er i utgangspunktet opp til hver enkelt vert om de ønsker å bli kontaktet på forhånd. Dersom verten ønsker det, står vertens telefon-nummer i verts-oppføringen.

Kan store kjøretøy benytte seg av konseptet?

Noen steder er det trangt og ikke egnet for store biler. Sjekk at verten tillater biler over 10 meter og/eller tyngre enn 3,5 tonn. Opplysninger om dette dinner du i verts-oppføringen.

Kan man bruke campingvogn, telt eller andre former for overnatting?

Ja, både campingvogner og reisende med taktelt kan bruke Nortrip. Har du bare vanlig telt, kan du ikke bruke Nortrip.

Er det tidsgrense på parkeringen?

Ja. Tanken med konseptet er at du som reisende skal ha en plass å stå for natten før du reiser videre. Du kan stå maks 24 timer hos hver vert. Da blir det god rullering på hver plass, og gårdene kan ta imot flere besøkende.

Må verten tilby noen fasiliteter?

Nei. Noe av tanken med konseptet er at det skal være enkelt. De fleste bobil- og campingvogn-ferierende er selvforsynt med vann og toalett. Noen verter vil imidlertid kunne tilby ekstra tjenester, som strøm, vann, døgnåpent toalett og bad. I disse tilfellene er det opp til verten om man vil ta betalt for å tilby dette. Trenger du vann og bad, sjekk først om verten tilbyr det!

Hvor lenge varer medlemskapet?

Nortrip-medlemskapet gjelder for ett år av gangen, fra 1.1.-31.12.

Hvor mange parkeringsplasser tilbyr hver vert?

Vertene skal ikke oppleves som campingplasser, så det vil kun være 1-3 parkeringsplasser hos hver vert. Dette er på linje med de europeiske konseptene.

Hvordan velges vertene ut?

Det er viktig for oss at vertene er gjestfrie og er inneforstått med konseptet, samt at de har gode produkter og tjenester å tilby. Videre spiller også natur og beliggenhet inn.

Kan jeg sette opp campingutstyr?

Hvis det er plass, kan man som regel det, så lenge man pakker det ned for natten. Vi anbefaler å alltid spørre verten først uansett.

Kan jeg bruke en bobil eller campingvogn uten toalett?

Ja, men kun til å besøke verter som har døgnåpent toalett. Mange verter har toalett på dagtid, men når de stenger, stenges også toalettet. Dersom du ikke har toalett, er det viktig at du sjekker om verten du ønsker å besøke har døgnåpne toalett-fasiliteter. Dette kan du også angi som et søkefilter på forsiden.

Har du andre spørsmål?

Send oss gjerne en e-post på post@nortrip.no, så svarer vi deg så snart vi kan!